Vorige

De kracht van tijdloze duurzaamheid

De Glowbus mindset
vuurkorven design vuurkorven vuurkorf vuurkorf kopen
Mijn hele leven lang ben ik gefascineerd door mooie, tijdloze objecten. Niet zozeer omwille van het statuseffect dat ze hebben op onze maatschappij, maar wel om het geluk dat ze hun eigenaars brengen en het gevecht dat ze met onze wegwerpmaatschappij aangaan. Die fascinatie werd een lokroep om mooie objecten te ontwerpen. En daardoor creëert de kunstenaar in mij vandaag design vuurkorven die de tand des tijds weten te doorstaan, zeker 150 jaar.
vuurkorven design vuurkorven vuurkorf vuurkorf kopen

Andreas Ketels

Kunstenaar & oprichter van Glowbus®

Trends of tijdloos bestaan?

Elke 5 jaar steekt er wel een nieuwe trend de kop op. Alles wat voorheen mooi was, wordt plots verbannen naar de vuilnisbak. In onze wegwerpmaatschappij verliezen de meeste goederen hun waarde aan een hels tempo.

Helemaal aan het andere eind van dit spectrum bestaan de design iconen – denk aan de Lounge Chair van Charles & Ray Eames die het levenslicht zag in 1956 of de GyroFocus haard van Dominique Imbert uit 1968. Die objecten – en vele andere – zijn er niet alleen in geslaagd om hun esthetische waarde te behouden, hun populariteit en waarde blijven groeien. Ze staan op zichzelf, vrij van trends. Een Middeleeuws kasteel of een glazen hightech villa zijn designiconen die dé eyecatcher van het geheel zijn. En net dát is een begeesterende gedachte. De kans om iets te kopen waarvan je je hele leven kunt genieten en dat met wat geluk ook nog eens in waarde stijgt.
De kunstenaar in mij creëert design vuurkorven en kaarsenhouders die de tand des tijds weten te doorstaan.

Tijdloze vuurkorven

Wat het voor mij nog mooier maakt, is de verbinding van zulke designobjecten met een elementaire kracht. Vuur is altijd al een grote fascinatie van me geweest. Van toen ik als kleine jongen uren rond een kampvuur spendeerde tot mijn leven als circusartiest en vuurspuwend bezieler van een straattheatergezelschap. Die passie heb ik vorm gegeven in een tijdloos object: een vuurkorf die mijn liefde voor vuur overbrengt op de wereld.

In heel wat goedkopere vuurkorven kan je geen 5 houtblokken gooien zonder dat de vuurkorf uit elkaar valt.

Verwoestend vuur

Helaas heeft vuur ook een verwoestende kracht. Een object waarin je regelmatig vuur maakt, moet enorm sterk zijn en bovendien regen en wind trotseren. In heel wat goedkopere vuurkorven kan je geen 5 houtblokken gooien zonder dat de vuurkorf uit elkaar valt. Die vermijd je dus beter. De vuurkorven uit de Dewdrop-collectie zijn gemaakt van hoogwaardig cortenstaal van minstens 10 mm dik, waardoor ze zelfs over 150 jaar nog altijd functioneel zullen zijn. Bovendien zullen ze nog mooier worden door de oxidehuid die aan cortenstaal zijn typische karakter geeft.

 

 

Vuur verbindt generaties

Het feit dat jij vandaag een duurzame vuurkorf kan kopen waarrond je herinneringen smeedt met je kinderen en zij ooit – wanneer jij er niet meer bent – herinneringen zullen ophalen rond diezelfde vuurkorf … Dat is een enorm mooie gedachte. Vuur verbindt mensen en generaties. De vuurkorf zal dus een opmars maken in onze moderne maatschappij. Daar ben ik zeker van. Daarvoor hebben we alleen onze menselijke drang naar verbinding en sociaal contact nodig. De beste verhalen worden verteld rond een knisperend vuur. Dat zal altijd zo blijven.

Wanneer jij jouw beste verhalen begint te vertellen, bepaal je zelf. Maar we helpen je graag een handje. Ga eens langs bij een Glowbus-verdeler in je buurt en ontdek onze collectie van designvuurkorven.